Bioperine: co to je a proč je dobré vědět, že vám pomůže na nervy

Napadlo by vás někdy, že pepř není jenom koření, ale i účinná látka pro naše zdraví? Už za chvíli se dozvíte, co to je bioperine a jak díky němu získat víc energie.

Bioperine: co to je a proč je dobré vědět, že vám pomůže na nervy

Snad každý více či méně hledá prostředek, který mu pomůže probudit mysl, dodat sílu a zbavit se stresu a únavy. Když se jedná o přírodní produkt, je to vítaný bonus. Právě proti únavě je vynikající kombinace ženšenu a pepře. Zdá se vám to nezvyklé? Rozhodně je to spolehlivé! Pojďme si vysvětlit proč.

Bioperine - co to je a kde se dá sehnat?

Bioperine je výtažek z černého pepře, přesněji řečeno z rostliny Pepřovník černý. My známe pepř jako možná nejrozšířenější koření na světě. Snad proto, že je tak výrazný svou štiplavou chutí, jsme zapomněli na jeho zdravotní benefity. Přitom se využívá už od strarověku.

Na co je dobrý pepř?

  • Podporuje nervový systém.
  • Napomáhá dobrému trávení.
  • Stimuluje organismus.
  • Podílí se na distribuci energie do svalů.

Samotný výtažek z pepře je skvělý, ale většinou ho nalezneme v kombinaci s jinými látkami, se kterými se chytře doplňuje. Obvykle po něm sáhneme ve chvíli, kdy potřebujeme lidově řečeno nakopnout. V tom mu dobře poslouží ženšen - další rostlina s vysoce povzbudivými účinky na tělo i mysl. 

Proč kombinovat pepř a ženšen?

S touhle dvojkou totiž získáte duševní i fyzickou sílu. Pepř působí na nervovou soustavu, ženšen zase podpoří paměť, pomůže proti stresu, probudí libido a také zabojuje proti únavě. Nemusíte se bát nějaké nepříjemné pálivé pachuti - i když jde o výtažek z velmi aromatických rostlin, želatinový obal kapsle vše bezpečně oddělí. 

Kombinaci ženšenu a bioperinu doporučujeme užívat dlouhodoběji - účinky je naplno rozvinou v řádu týdnů.

Zajímavost: pepř se do západního světa začal ve větším množství dovážet až po objevení Indie. Do té doby byl sice známý, ale pro své účinky natolik vzácný, že byl jen pro vyvolené.

Můžete si vypěstovat pepř doma?

Není to úplně nemožné, vlastní sklizeň ale spíš nečekejte. Pepřovník je doma v Indii a stejné klima nezajistí ani ten nejlepší skleník. Pěstuje se jako dřevitá liána, po odkvětu se tvoří hrozny plodů. 

Rostlina pro život potřebuje teploty neklesající pod 15 stupňů, v našich končinách je to reálné jen doma, kde však nezajistíme potřebnou vlhkost. Jestli se rozhodnete pepřovník vyzkoušet nejen jako doplněk stravy, ale i jako pokojovku, doporučujeme koupit si semena určená k pěstování. Kuličky pepře prodávané jako koření jsou totiž zpracovávány tak, aby měly co nejlepší aroma. Klíčivost proto nejspíš bude mizerná. 


ŽenŠen Energy+ balení

ŽenŠen Energy+

Nejkoncentrovanější ženšen s důležitými vitamíny
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


Vaše komentáře

Vložte svůj komentář:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznická podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svůj komentář:

  • Přímo do Vaší poštovní schránky
  • 18 let zkušeností a znalostí
  • Vyvinuto a vyrobeno v Norsku

Máte otázky? Zavolejte nám

Po-Pá 08:00-18:00
Zákaznická linka
©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se